- Strona główna
- /
- DEZYNFEKCJA/LERASEPT TGA
LERASEPT® TGA jest płynnym koncentratem na bazie aldehydu glutarowego oraz związków amonowych o szerokim spektrum bakteriobójczym i grzybobójczym przeznaczonym do stosowania w rolniczych obiektach hodowlanych oraz pieczarkarstwie.
LERASEPT® TGA jest płynnym koncentratem na bazie aldehydu glutarowego oraz związków amonowych o szerokim spektrum bakteriobójczym i grzybobójczym przeznaczonym do stosowania w rolniczych obiektach hodowlanych oraz pieczarkarstwie. LERASEPT® TGA jest preparatem o neutralnym zapachu, dającym się łatwo spłukiwać i nie powodującym korozji. Preparat przeznaczony do dezynfekcji całych obiektów w zakładach przemysłu rolno-spożywczego. Produkt może być stosowany poprzez nanoszenie piany , myjki wysokociśnieniowe, zamgławiacze termiczne i ULV. Przed przeprowadzeniem procesu dezynfekcji zaleca się gruntowne mycie przy użyciu Lerades®CSR 102 lub Lerades®SZ 120. Przed dezynfekcją obiekt powinien być wysuszony.
Przeznaczenie: | dezynfekcja, zamgławianie termiczne |
Formuła: | Koncentrat |
Działanie: | dezynfekujące |
Dozowanie: | 0,5-1,5% |
Temperatura: | 30-60 C |
Zastosowanie: | Przy użyciu zamgławiaczy termicznych lub ULV zastosować 1 do 2 litrów LERASEPT ®TGA na 1000 m3 kubatury obiektu. Czas działania minimum 2 godziny. Po umyciu i dezynfekcji powierzchnie i urządzenie dokładnie wypłukać wodą zdatną do picia. |
Ważne składniki: | 10 g - glutaral, 7,5 g - czwartorzędowe związki amoniowe, benzyl-C12-16-alkildimetyl, chlorki, chlorek didecylodimetyloamonium |