- Strona główna
- /
- PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY/LERASEPT L 420
Produkt przeznaczony jest do ręcznego mycia i dezynfekcji powierzchni wszelkiego rodzaju w budynkach użyteczności publicznej, obszarach produkcyjnych i handlowych, przemysłu spożywczego. Lekko alkaliczny charakter produktu chroni czyszczone powierzchnie oraz skórę. Przetestowany pod kątem aktywności przeciw wirusom Corona (patrz załącznik).
Lerasept L 420 jest kombinacją niejonowych związków powierzchniowo czynnych, czwartorzędowych związków amonowych i wzmacniających efekt czyszczący fofsoranów. Produkt przeznaczony jest do ręcznego mycia i dezynfekcji powierzchni wszelkiego rodzaju w obszarach produkcyjnych i handlowych przemysłu spożywczego. Lekko alkaliczny charakter produktu chroni czyszczone powierzchnie oraz skórę.
Kombinacja składników Lerasept L 420 rozpuszcza zabrudzenia tłuszczowe, białko, pigmenty. W przypadku użycia w zalecanym stężeniu, w szczególności w przypadku mycia bardzo zabrudzonych powierzchni i w temperaturze co najmniej 20°C osiąga się bardzo dobre wyniki dezynfekcji powierzchni.
Bardzo dobre działanie myjące
Bardzo dobre działanie bakteriobójcze i wirusobójcze
Produkt Lerasept L420 firmy Stockmeier Chemie GmbH & Co. KG został przetestowany
zgodnie z normą EN 16777 (faza europejska 2, etap 2, test zawieszenia; raport z badań
PB2020-0463, SN 29234 pod kątem ograniczonej aktywności wirusobójczej i wykazał, że
wykazuje aktywność 4 μg w stosunku do Corona wirusy (patrz załącznik).
Przeznaczenie: | mycie blatów i urządzeń, dezynfekcja, dezynfekcja powierzni mających kontakt z żywnością |
Formuła: | Koncentrat |
Działanie: | myjąco-dezynfekujące |
Temperatura: | pokojowa |
Stężenie: | 0,25 - 3% |
Czas: | 15-30 minut |